Angajații HeidelbergCement România vor avea la dispoziție, începand cu această lună, un centru modern pentru pregătirea în domeniul Securității și sănătății în muncă (SSM).
Este vorba despre un proiect pilot, lansat la fabrica de ciment din Chișcădaga, cu ocazia celei de-a IX-a ediții a „Săptămânii securității și sănătății în muncă”, care a avut loc la finalul lunii septembrie în toate unitățile de producție ale HeidelbergCement în România.
Evenimentul se desfășoară anual, simultan, la nivel global, în toate cele 40 de țări în care este prezent grupul german și are ca scop creșterea gradului de conștientizare a riscurilor de accidentare și evitarea incidentelor severe.
La centrul de instruire SSM din Chișcădaga, județul Hunedoara, vor avea acces nu doar angajații proprii, ci și angajații firmelor contractante, pentru a învăța cum să folosească în mod corect echipamentele și dispozitivele de protecție.
Centrul include două zone de instruire:
• o sală pentru instruirea teoretică, dotată cu toată aparatura necesară;
• o zona pentru exerciții practice, unde sunt disponibile toate tipurile de echipamente de protecție și intervenție utilizate în fabrica de ciment, inclusiv pentru acordarea de prim ajutor.
„Siguranța angajaților noștri este principala prioritate pentru noi, de aceea, ținând cont și de specificul industriei în care activăm căutăm să îmbunătățim permanent măsurile de prevenire și reducere a riscurilor de accidente la locul de muncă.
Inaugurarea acestui centru, pe care plănuim să îl extindem și la celelalte fabrici din România, este încă un angajament al HeidelbergCement pentru asigurarea celei mai bune protecții la locul de muncă pentru oamenii cu care lucrăm. Astfel, numărul beneficiarilor acestor centre de pregătire SSM ar urma să se ridice în final la câteva mii de persoane anual, incluzând și angajații firmelor contractante.”, a declarat dr. Florian Aldea, Președinte – Director General al HeidelbergCement România.
Peste 1.000 de angajați ai HeidelbergCement România au participat la „Săptămâna securității și sănătății în muncă” – ediția 2018.
Pe parcursul celor cinci zile dedicate promovării securității și sănătății la locul de muncă, angajați HeidelbergCement România au participat la o serie de activități de informare și instruire menite să crească gradul de conștientizare asupra riscurilor de accidentare la locul de muncă și a importanței respectării stricte a normelor de securitate, respectiv a măsurilor de prevenție.
În afara lansării centrului de la Chișcădaga, au mai fost derulate o serie de activități, precum:
• organizarea de workshop-uri SSM pentru coordonatorii de activități de la firmele contractante, care activează pe cele trei platforme de producție de ciment;
• derularea unei campanii de conștientizare privind siguranța la volan, „Condusul preventiv salvează vieți”, destinate șoferilor de camion, angajați ai companiei sau ai contractorilor;
• promovarea inițiativei globale a grupului HeidelbergCement „Amplasament curat/ amplasament sigur”;
• sesiuni educaționale de promovare a securițătii și sănătății la locul de muncă în functie de specificul activităților desfășurate în fabricile de ciment, carierele, balastierele și stațiile de betoane ale companiei
Despre HeidelbergCement România
HeidelbergCement România S.A. este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Investițiile realizate în România de grupul HeidelbergCement depășesc 520 de milioane de euro.
HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 21 de stații de betoane, 7 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general și poriment), precum și agregate de carieră și de balastieră.
Odată cu preluarea producătorului italian de ciment Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producția de agregate, numărul 2 în producția de ciment și numărul 3 în producția de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 59.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume.