Primarul municipiului Târgoviște a făcut un anunț ce poate părea incredibil, date fiind situațiile din anii precedenți. La nivelul orașului Târgoviște, în decembrie 2018, au fost înregistrate doar 48 de adeverințe medicale, de scutire de efort, pentru asistații social, în condițiile în care, în anii precedenți, erau sute de astfel de cereri.

Anunțul edilului șef este făcut pe o pagină de socializare. Cristian Stan precizează că:

„Avand in vedere sesizarile anterioare formulate de catre administratia locala, la nivelul lunii decembrie 2018, municipiul Targoviste a inregistrat cel mai mic numar de scutiri medicale aferente asistatior sociali, de la intrarea in vigoare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.
Astfel, numarul de adeverinte medicale de scutire de efort a scazut la 48, in conditiile in care, in aceeasi perioada a anului trecut, numarul adeverintelor era de 164, iar acum 2 ani, se inregistrau 235 de astfel de documente. 
Mai mult, numarul dosarelor de ajutor social s-a mentinut in jurul cifrei de 290, in conditiile in care, in anul 2016, numarul acestora se apropia de 500, iar anii anteriori oscila intre 800 si 1000 de dosare.”

În luna martie, a anului 2018, la Târgoviște, a fost organizată, de către Primăria Târgoviște și AJOFM Dâmbovița, o bursă a locurilor de muncă, pentru asistații social.(foto) Deși, amenințați că nu vor mai primi ajutor social dacă nu se prezintă, sute de asistați s-au îngrămădit la coadă, aproape nimeni nu a dorit cu adevărat să se angajeze. Cei mai mulți au motivat, atunci, că sunt bolnavi. De la artrită, diabet, boli cardiovasculare sau afecțiuni psihice aproape nimic nu a scăpat din lista de afecțiuni, enumerată de participanții la târgul locurilor de muncă.

Sursa foto articol, asistați Târgoviște, www.cancan.ro

Articolul precedentLiberalii târgovișteni propun schimbarea denumirii cartierelor din oraș
Articolul următorTârgoviștenii vor fi plătiți pentru deșeurile selectate selectiv