Vremea s-a schimbat total, fața de ceea ce eram obișnuiți, și nici în perioada următoare anomaliile nu vor înceta. Meteorologii anunță două săptamâni cu temperaturi cu multe peste media perioadei, în Muntenia. La Târgoviște sunt prognozate și temperaturi diurne de 20 de grade.

Confrom unui anunț al celor de la ANM, pentru Muntenia, în perioada 17 februarie-1 martie vremea va fi neobișnuit de caldă:

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât normal în luna februarie. Totuși, vor fi alternanțe de regim termic între intervale în care abaterile pozitive față de specificul climatologic vor fi semnificative și cele cu temperaturi mai ponderate. Astfel în zilele de 17 și 18 februarie, dar și în perioada 23 – 26 februarie, maximele vor fi de 13…17 grade, iar minimele de 1…6 grade. În restul intervalului sunt estimate valori diurne de 7…10 grade și nocturne de -2…2 grade, mediat regional. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar în mare parte a regiunii, ploi locale, dar slabe cantitativ, urmând a fi în perioada 19-20 februarie și posibil între 26 și 28 februarie.

Confrom ANM.

La Târgoviște, județul Dâmbovița, s-a înregistrat o maxima record ,de 18 grade Celsius, în data de 18 februarie. Temperaturile maxime vor scădea însa în zilele următoare, cu maxime de până la 10 grade (pâna sâmbătă 22 februarie). Ulerior însă, confrom meteorologilor, în intervalul 25-26 februarie, este posibil să fie înregistrate și maxime de 19-20 de grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, situația este îngrijorătoare,în sensul în care cu excepția zilelor de 19-20 februarie, când se vor înregistra ploi neînsemnate cantitativ, până la finalul lunii februarie șansele de precipitații sunt apropiate de zero, conform prognozelor.