Vineri, 18 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unităţile şcolare (unităţi cu personalitate juridică şi structurile acestora), se înregistra următoarea situaţie în Dâmboviţa:  

–  340 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară  

– 147 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie  

– 11 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online. În această situaţie se regăsesc unităţile din localitatea Niculeşti, două unităţi de învăţământ postliceal sanitar din Municipiul Târgovişte şi Colegiul Naţional ”Nicolae Titulescu” Pucioasa (clădire aflată în reabilitare.   

De asemenea, în două unităţi de învăţământ din Municipiul Târgovişte, câte o clasă a intrat în scenariul roşu în perioada 15-28 septembrie 2020, prin apariţia unui caz confirmat COVID19 la un elev din fiecare clasă.   

„Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţia de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat al ISJ Dâmboviţa.  

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentAlegerile locale: Votanții cu simptome de coronavirus pot cere urna mobilă
Articolul următorCOVID -19. 1.231 de noi cazuri. Situația infectărilor din fiecare județ