Comuna dâmbovițeană Tărtășesti a intrat pe harta localitătilor ce au cazuri confirmate de coronvirus. Sunt deja trei cazuri confirmate în localitate, anunță primarul. Este vorba de persoane ce nu fac parte din aceiași familie, astfel că este posibil ca răspândirea COVID 19 sa fie mai amplă în localitate.

Anunțul privind infectarea unor persoane din Tărtășesti, cu coronavirus, a fost făcut de edilul șef din localitate,Cristian Tudorache, în noaptea de 29-30 aprilie, pe pagina sa de facebook, anunțul fiind urmat de zeci de mesaje din partea locuitorilor din Tărtășesti ce doreau să știe detalii suplimentare. Iată anunțul primarului:

Sursa foto-facebook, Cristian Tudorache (primar Tartășești)

„Dragii mei!
Din pacate, inevitabilul s-a produs!

Țin să vă anunț că avem primele cazuri confirmate de coronavirus în comuna noastră. Era un scenariu posibil și probabil pe care l-am anticipat și pe care l-am amânat cât s-a putut. Dar nimeni nu se poate feri din drumul acestui virus și trebuie să luăm lucrurile ca atare. Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria.Avem nevoie de voi mai mult ca oricând!

Cu calm, rațiune și multă grijă, vom trece cu bine peste asta. Vă promit!
Panica nu cred că ajută acum!

Avem trei cazuri, toate trei sunt pe raza satului Tărtășești!”

A scris primarul din Tărtășesti, Dâmbovița.

Foto-sediu primărie Tărtășesti

Conform unor informații , furnizate tot de edilul șef din localitate, cele trei persoane nu fac parte din aceiași famiie, deci este posibil să fie vorba de mai mult de o sursă de infectare, Deasemenea, conform celor declarate de edil, cele trei persoane confimate au fost deja transportate la spital și izolate (n.m. probabil la Târgoviște, la SJUT), iar membrii familiilor acestora au fost deja testați pentru coronavirus, iar rezultatele de până acum, sunt toate negative. Membrii familiilor vor sta în izolare la domiciliu oricum, timp de două săptămâni. În Dâmbovița, confom DSP-ului județean, în data de 29 aprilie, erau 100 de cazuri confirmate de coronavirus (cu patru mai mult decât în statistica INSP, în care judetul figura cu 96 de cazuri).

Articolul precedentDotări noi la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, principala unitate de luptă împotriva COVID 19, din Dâmbovița
Articolul următorNoi echipamente de protecție ajung în județul Dâmbovița. Vor fi distribuite de reprezentanții ISU DB