A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a monumentelor din cadrul Curții Domnești de la Târgoviște. Proiectul, în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, este implementat cu ajutorul fondurilor europene și are în vedere restaurarea si conservarea mai multor monumente din incinta Curții Domnești.

Proiectul „Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea, dezvoltarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște”, va fi realizat de Consiliul Județean Dâmbovița din fonduri europene, în cadrul Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Contractul de lucrări se ridică la valoarea de 13.347.074,56 lei.

Astăzi, 30 iunie, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, mai precis predarea amplasamentului, de către Beneficiar, către firma ce va realiza lucrările, la 4 obiective istorice: ruinele bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” din cadrul complexului.

„Am vrut să avem această întâlnire pentru că aș dori să începem chiar de mâine acest proiect interesant atât pentru noi, consiliul județean, cât și pentru echipa de implementare a proiectului. După proceduri birocratice greoaie, am reușit să semnăm contractul de lucrări și să facem această achiziție publică. Am rugămintea la unitatea de implementare a proiectului ca, începând de mâine, să dăm ordinul de începere a lucrărilor, să se stabilească foarte clar unde se va face organizarea de șantier, pentru că se va lucra în două locuri – la Biserica Sfânta Vineri, dar și în apropierea Turnului Chindiei. Îmi doresc să existe o bună colaborare și, după cum știți, nu sunt adeptul teoriei „nu se poate face”, ci să îmi spuneți cum putem, în baza legii, să ducem la bun sfârșit acest proiect”.

Este mesajul transmis astăzi de Beneficiar, Consiliul Județean Dâmbovița, prin intermediul președintelui Alexandru Oprea, către constructor.

Articolul precedentFoto| Au semnat! Antrenori noi la Chindia Târgoviște. Cuplul Săndoi-Năstase încearcă salvarea de la retrogradare
Articolul următorCreștere spectaculoasă a numărului de cazuri de coronavirus, în Dâmbovița – 22 (total 535 de cazuri). Toate datele