Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă şi avere nejustificată în cazul a 19 foşti şi actuali aleşi locali.
Agenţia Naţională de Integritate a găsit 19 foşti şi actuali aleşi locali, printre care se află consilieri locali şi judeţeni, dar şi primari, care au încălcat prevederile legii administraţiei publice locale, statutul aleşilor locali şi legea care asigură transparenţa în exercitarea demnităţilor publice, transmite instituţia.
19 foşti şi actuali aleşi locali din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Cluj, Constanţa, Caraş-Severin, Iaşi, Giurgiu, Harghita, Neamţ, Prahova, Satu-Mare şi Sibiu sunt acuzaţi de ANI de conflict de interese, de emiterea de acte administrative care au produs beneficii aleşilor locali care le-au emis sau rudelor acestora şi de deţinerea unor funcţii aflate în incompatibilitate cu condiţia de ales local.
– Ion Untărescu, viceprimar al oraşului Găeşti, din judeţul Dâmboviţa, aflat în incompatibilitate. În perioada 11 mai 2015 – 15 octombrie 2018 a deţinut funcţia de viceprimar simultan cu exercitarea următoarelor funcţii şi calităţi: adjunct al şefului de şantier de la o societate comercială, reprezentant al consiliului local Găeşti în Consiliul de administraţie al Liceului Tehnologic „Dr. C. Angelescu” Găeşti, reprezentant al consiliului local Găeşti în Consiliul de administraţie al Şcolii „Radu cel Mare” Găeşti şi calitatea de persoană fizică autorizată, având ca obiect principal de activitate activităţi de consultanţă.
Lista completă a aleșilor găsiți incompatibili, AICI.
Articolul precedentMeteorologii ANM au emis cod galben de vânt puternic. Zonele afectate
Articolul următor„Respect legea! Respect viața!”, la Biblioteca Județeană