Situație incredibilă. Prefectura Dâmbovița a anunțat că este posibil ca un număr de aproximativ 130 de persoane sosite în țară, în ultimele 10 zile, din zone de risc, să nu se fi autoizolat la domiciliu, așa cum prevede legea. La momentul actual, spun autoritatile dâmbovițene, se fac verificări pentru identificarea acestora.

Conform unei comunicări a celor de la Prefectura Dâmbovița:

„Referitor la situația controalelor: În urma identificării unor persoane, cu ajutorul primarilor, sosite în ultimele 10 zile zile din zona galbenă sau zona roșie, dar care nu apar în evidențele DSP Dâmbovița, la acest moment se verifică un număr de 90 de persoane de către DSP si Poliție, pentru care avem adresele și datele lor de contact, iar un număr de 40 de persoane sunt fără date de identificare.”

Imagine

Conform regulilor impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului, la intrarea in țară cetățenii români completează un formular în care sunt și localitățile de domiciliu, formular care pe baza acestor declarații ajunge la DSP-urile județene. Se pare că cei 130 de cetățeni amintiți în comunicatul Prefecturii Dâmbovița, au declarat altceva în formulare sau nimic, ei fiind identificați doar de către primarii localităților dâmbovițene (este vorba în special de cei din mediul rural) ca fiind reveniți în localitate de curând, fiind deasemnea știuți ca fiind plecați din țară. Momentan autoritățile din Dâmbovița au declarat că nu pot oferi date suplimentare despre localitățile unde se află cele 130 de persoane suspectate că au revenit în România din zonele de risc, fără să declare acest lucru.

În județul Dâmbovița au fost date până la acest moment, 7 amenzi contravenționale pentru cetățeni ce nu au respectat regimul de izolare la domiciliu, după ce au sosit în țară  din zone de risc. Nu a fost întocmit însă niciun dosar penal. 120 de persoane din țară au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu, cuantumul total al amenzilor fiind de 1.835.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost date în județele  Neamț și Hunedoara, câte 12. Însumând un total de 210.000 de lei, în județul Neamț, și 134.000 de lei în județul Hunedoara.

Articolul precedentNoile reguli, impuse de stat, schimbă și tipicul funcționării Bisericii. Slujbe doar în aer liber, înmormântări în format restrâns
Articolul următorCont bancar deschis pentru susținerea financiară a Spitalului Județean din Târgoviște