Chiar dacă mai au la dispoziție încă o săptămână în care își pot înscrie odraslele în clasa pregătoare, în perioada 2-8 aprilie, mulți părinți au vrut să fie siguri că prind un loc în școala preferată, dar și că cel mai competent cadru didactic le va pregăti copilul pentru următorii 5 ani.
Potrivit ISJ Dâmbovița, la școlile din județ sunt asigurate 4.339 de locuri, iar până la această dată au fost înregistrate 3.668 de cereri.
În zeci de unități școlare numărul de solicitări a fost mai mare decât cel al numărului de elevi înscriși. Tocmai din această cauză, directorii unităților au cerut aprobarea pentru înființarea unei noi clase.
Cele mai căutate şcoli din Târgovişte sunt Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, Şcoala Gimnazială „Vasile Cârlova”, Şcoală Gimnazială „Ioan- Alexandru Brătescu-Voineşti”, Şcoală Gimnazială „Coresi”, Școala Gimnazială „Prof. Paul Bănică” şi Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”.
În afara Municipiului Târgovişte, şcolile preferate de părinţi pentru copiii lor au fost: Şcoala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu şi Şcoală Gimnazială „Radu cel Mare” Găeşti.
Unitățile în care s-a aprobat suplimentarea numărului de locuri sunt Școala „Coresi” (unde sunt realiate acum 4 clase), Şcoala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” (unde sunt realizate acum 3 clase).
De asemenea, mai sunt situații în care numărul standard de 25 de locuri va fi suplimentat până la 30. Astfel de situații sunt la dat la Școala Gimnazială „Prof. Paul Bănică”, la step by step, la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, la Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” și la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”.
Cea de-a doua etapă de înscrieri este programată pentru perioada 2-8 aprilie 2019.
Articolul precedentSecretarul de Stat pentru învățământ superior, Gigel Paraschiv, vizită la UVT
Articolul următorPMP și Traian Băsescu au strâns 12.500 semnături de susținere, în Dâmbovița, pentru europarlamentare