Polițiștii de Investigații Criminale din Prahova anchetează un dosar de fraudă ce vizează doi tineri care ar fi reușit să plaseze și să ridice gratuit, prin easybox-uri, comenzi în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

“La data de 14 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Prahova au reținut pentru 24 de ore doi tineri bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică.

În fapt, la data de 3 martie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentatul unei societăți comerciale despre faptul că, în perioada octombrie 2020-martie 2023, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easybox-uri amplasate în municipiul Ploiești și ulterior le achita cu vouchere de reducere.

Din cercetări a reieșit că tânărul în cauză ar fi fost ajutat de un altul în vârstă de 28 de ani”, au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei, menționează sursa citată.

Cei doi au fost prinși în flagrant, tocmai când ridicau mai multe comenzi. Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit unor surse, indivizii foloseau easybox-urile din rețeaua eMag.

“În urma probatoriului administrat față de cei doi tineri din județul Buzău, respectiv Dâmbovița a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ieri 15 martie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară unde cei doi tineri locuiesc, fiind descoperite mai multe mijloace materiale de probă, dar și 12.700 de lei și 1.200 de euro.T

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fraudă informatică”, au mai precizat reprezentanții IJP Prahova.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCu drag, despre România. Cluj, singurul județ ai cărui reprezentanți aleși au refuzat invitația la o campanie unică – Guvernul din umbră: Ioan Rus, Coldea și Maior
Articolul următorDâmbovița: Coliziune între două autoturisme pe DN 72A. O persoană a fost rănită