Reprezentanții a două companii chineze s-au aflat astăzi în județul Dâmbovița. Chinezii de la Shandon Dejian Group International și China Telecom au discutat cu reprezentanții Consiliului județean Dâmbovița despre posibile colaborări ale celor două părți.

Oraș Dezhou, construcții Shandon Dejian Group International

Shandon Dejian Group International este un grup industrial din regiunea orașului Dezhou(Shandong Province) (foto) înființat în 1953 ce a devenit societate privată în 1999. Societatea are un capital de aproximativ 75,5 milioane de dolari ( 520 de milioane de RMB, yuani chinezești), specializată în construcții civile și industriale. În afara Chinei însă societatea a lucrat doar în țări din Africa (Sudan, Algeria, Sudanul de Sud).

China Telecom este un gigant al telecomunicațiilor din China, ce are peste 700 de milioane de abonați, cu tranzacții financiare anuale ce totalizează peste 42 miliarde de dolari americani (430 miliarde RMB).

Sursa foto– CJ Dâmbovița

Reprezentanții celor două companii s-au întâlnit cu conducerea CJ Dâmbovița(foto)

„Scopul întâlnirii a fost acela de a face cunoscute oportunitățile investiționale ale județului Dâmbovița, venind astfel în întâmpinarea reprezentanților mediului de afaceri chinez.

(…)

Foto– Zona Padina- Peștera, Bucegi, județul Dâmbovița

Totodată, președintele Alexandru Oprea și-a aratat disponibilitatea realizării unui parteneriat public – privat în scopul dezvoltării stațiunii montane Padina – Peștera, adăugând că orice posibilă colaborare cu investitorii chinezi s-ar dovedi benefică pentru ambele state.”

Se precizează într-un comunicat al CJ Dâmbovița.