Jandarmii din Galați și Vrancea au participat la un marş de 17 kilometri pentru finalizarea centrului de recuperare a militarilor veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște.

Traseul, lung de 17 kilometri, cu o dificultate medie de abordare, nu a pus probleme niciunui participant, aceştia fiind deja obişnuiţi cu anduranţa impusă de terenul pe care au mărşăluit, între cazarma Jandarmeriei – Lacul Brateş – tabăra Gârboavele.

O noutate a reprezentat-o participarea militarilor gălăţeni din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sf. Andrei” Galaţi, care nu au ţinut cont de distanţa care îi separă de ţară şi au organizat un marş în deşertul din Afganistan.

Au participat jandarmi gălăţeni, dar şi din Vrancea, infanterişti şi tanchişti gălăţeni, poliţişti locali, poliţişti, voluntari şi civili dornici să ajute, în total peste 200 de persoane.

Sumele colectate, atât la Galaţi, cât şi în Afganistan, au fost predate preşedintelui Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veterani cu Dizabilităţi „Sf. Dimitri Izvorâtorul de Mir”, Marius Apostol, el însuşi un veteran al teatrelor de operaţii, asociaţie care a demarat ridicarea centrului pentru militari.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentDoi tâlhari din Mătăsaru, prinși și duși la închisoare
Articolul următorNu are studii și este autodidact. Nana Crank, sculptorul care i-a impresionat pe Hagi și Duckadam