Codul galben de ninsori, ce vizează și nordul județului Dâmbovița, va transforma într-un coșmar, orice încercare de acces în zona turistică montană. Jandarmii, de la postul de jandarmi „Zănoaga”, din Dâmbovița, avertizează.

Este iarnă în toată regula, în zona montană a județului Dâmbovița (Padina-Peștera). Deplasarea către această zonă, în special cea auto, pe DJ 713 și DJ 714, poate fi extrem de dificilă, în următoare perioadă, dată fiind și avertizarea meteorologică de cod galben de ninsori. Jandarmii postului Zănoaga, fac câteva recomandări:

– înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale;
– să aveți autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.);
– să folosiți drumurile deschise circulației;
– să solicitați sprijinul Jandarmeriei Montane sau Serviciului Salvamont Salvaspeo specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.
Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

A avertizat, pe pagina de facebook, a Jandarmeriei Dâmbovița , plt.maj, Ionuț Timofte (foto), din cadrul postului de jandarmi montani Zănoaga.

Sursa fotofacebook ,Jandarmeria Dâmbovița

Articolul precedentPercheziții la falsificatorii de diplome. De falsuri au beneficiat aproximativ 35 de cadre didactice
Articolul următor„Moș Crăciun” vine mai repede, pentru Chindia Târgoviște. Suplimentare bugetară de la „acționarii” clubului