Plecată din societatea civilă, inițiativa de conștientizare a publicului cu privire la erodarea monumentelor naturii, din platoul Bucegilor, și-a consumat la sfârșitul săptămânii trecute un nou episod. În jurul Sfinxului din Bucegi a fost format un lanț uman, acțiune urmată de o luare de cuvânt a autorităților de la Romsilva cu privire la deterriorarea monumentului.

Acțiunea a avut loc în data de 31 august 2019, chiar pe platoul munților Bucegi (zonă de dispută teritorială, de ani buni, între județele Dâmbovița și Prahova).

Acțiunii, inițiată de Romsilva-Administrația Parcului Natural Bucegi, i s-au alăturat cei de la Ocoalele Silvice Sinaia și Azuga dar și de la Ocolul Silvic Pucioasa din cadrul Romsilva – Directia Silvica Dambovita și cei de la Serviciul Arii Protejate din cadrul regiei.

La acest demers  s-au  mai alăturat  Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate din Prahova și Brașov și Serviciul Public Local Salvamont Bușteni.

Scopul acțiunii a fost acela de a trage un semnal de alarmă, asupra  unui adevărat simbol al României , cu privire la comportamentul iresponsabil al unor turiști față de acest adevărat monument al naturii.

Acțiune protest Bucegi

„Sfinxul din Bucegi este o formațiune spectaculoasă și merită văzută cel puțin o dată în viață.

ESCALADAREA ACESTUIA ESTE STRICT INTERZISĂ, lângă el fiind și un panou care menționează asta. Din păcate, unii turiști ignoră acest lucru și periclitează atât integritatea Sfinxului cât și a lor personală, existând multe cazuri de accidentări.

După conferința de presă care a avut loc lângă Sfinx, echipele implicate în această campanie de conștientizare și turiștii prezenți pe platou au format un lanț uman pentru a sublinia importanța acestui monument natural.

Administrația parcului a montat un nou panou prin care se interzice escaladarea Sfinxului și încălcarea perimetrului de protecție al acestuia, au discutat cu turiștii și au distribuit materiale informative cu privire la Parcul Natural Bucegi și reguli de conduită în această arie protejată.

Sfinxul din Bucegi măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.”

Au precizat cei de la Romsilva-Administrația Parcului Natural Bucegi

Articolul precedentMesaj tulburător, pentru tânărul dâmbovițean pierit în valuri, la Olimp,după ce a salvat doi copii de la înec
Articolul următorO persoană a fost rănită, în urma unui accident rutier, petrecut la Târgoviște