Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că vaccinul anti-Covid-19 ar putea fi pus la dispoziție contra-cost în cazul persoanelor care nu fac parte din categoriile vulnerabile în fața virusului.

Acesta a spus în în acest moment statul suportă toate cheltuielile și va continua să o facă până în momentul în care se va atinge imunitatea de grup. Apoi, se va proceda ca în cazul vaccinului antigripal, care poate fi administrat gratuit doar persoanelor vulnerabile.

“Și așa… noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Ludovic Orban.

Articolul precedentBilanț coronavirus 24 mai: 230 de cazuri și 36 de decese
Articolul următorCulisele statului paralel | Fost ministru de Interne, EXECUTAT pentru funcție. Gabriel Berca, dezvăluiri INCENDIARE din dosarul său VIDEO