Luni, 29 mai, ar fi prima zi de înscriere pentru examenul de BAC 2023. Ministerul Educației solicită școlilor, care au suficienți profesori la catedre, să anunțe elevii că se pot înscrie la Bacalaureat.

”Conform Calendarului examenului de bacalaureat 2023, în perioada 29 mai – 7 iunie este programată înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen. Directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinţilor şi elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Ministerul a mai precizat că există o permanentă comunicare cu cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene pentru evitarea situaţiilor care ar putea crea sincope în desfăşurarea activităţilor care vizează atât elevii, cât şi cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de contextul protestului personalului din învăţământul preuniversitar.

Greva din Educaţie a dus, până acum, la amânarea cu o săptămână a Evaluării Naţionale pentru clasa a VI-a, dar şi la decalarea înscrierilor în clasa pregătitoare.
Articolul precedentDâmboviţa. Casă distrusă de flăcări, la Dărmăneşti. O persoană rănită, transportată de urgență la spital
Articolul următorAccident cumplit în Bulgaria, la Ruse- Biala! Doi români și-au pierdut viața, după ce au fost loviți în plin de un TIR, după o depăşire