Mama și bunica minorei de 13 ani, omorâte pe o trecere de pietoni din Târgoviște, au fost reținute, vineri, de procurorii din Ploiești pentru ultraj. În același dosar, alți trei bărbați, rude ale copilei, au fost reținuți.

Toate cele cinci persoane au fost implicate în imensul scandal de stradă apărut în ziua înmormântării fetiței. În timpul încăierării dintre rude şi forţele de ordine, mai mulţi poliţişti au fost răniţi, printre care şi şeful Poliţiei Târgovişte.

Forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi au lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa. Mascaţii au intervenit şi ei, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen, fiind acum acuzaţi de către cetăţeni de purtare abuzivă.

Cercetările au fost preluate de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte de parchetul ierarhic superior tocmai pentru a dezamorsa tensiunile existente în Dâmboviţa între rudele victimei, şofer şi poliţişti.

Vineri, 5 august, a avut loc o nouă rundă de audieri maraton la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind aduşi la sediul parchetului zeci de persoane, suspecte în cauză. Unii dintre suspecţi ar fi fost prinşi la vamă, exact în momentul în care se pregăteau să fugă din ţară, potrivit unor surse apropiate de anchetă. 

Pe de altă parte, șoferul care a omorât fetița pe trecerea de pietoni a fost plasat în arest la domiciliu printr-o decizie a judecătorilor dâmboviţeni. acesta este acuzat de ucidere din culpă.

Sursa: Realitatea de Dambovita