Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a aprobat Hotărârea nr. 37/06.10.2020 privind scenariile de funcţionare pentru  unităţile de învăţământ/clase din judeţul Dâmboviţa.

Astfel, începând cu data de 7 octombrie, în toate unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Dâmboviţa se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor şcolare.  

Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa pot fi consultate pe site-ul Instituţiei Prefectului-judeţul Dâmboviţa, secţiunea Activităţi – Situaţii de urgenţă.   Astăzi, conform DSP Dâmboviţa, au fost confirmate alte 37 de persoane, numărul total de îmbolnăviri fiind de  4.299.  

„În ultimele 24 de ore, reprezentanţii ISU „Basarab l” Dâmboviţa au efectuat 7 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unităţile spitaliceşti şi 7 misiuni de decontaminare. De asemenea, cei ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa au efectuat 17 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unităţile spitaliceşti şi 3 misiuni privind transportul/recoltarea de probe biologice. Forţele de ordine din MAI au intensificat activităţile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare acestor instituţii cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Solicităm cetăţenilor să respecte măsurile stabilite de autorităţi şi de specialişti,  pentru a proteja sănătatea tuturor. Respectaţi regulile de distanţare fizică! Limitaţi întâlnirile cu mai multe persoane! Evitaţi zonele aglomerate! Respectaţi cu stricteţe regulile de igienă personală”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Sursa: Realitatea de Dambovita