Vor fi luate măsuri speciale de siguranță, din nou, la o confruntare sportivă ce va avea loc la Târgoviște. Jandarmeria Dâmbovița a anunțat că la meciul de baschet feminin din Liga Națională de Baschet Feminin, dintre CSM Târgoviște și Sepsi Sf. Gheorghe, vor fi suplimentate efectivele de jandarmi pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea meciului.

Cele două echipe de baschet feminin, CSM Târgoviște și Sepsi Sf.Gheorghe, au avut de-a lungul timpului parte de confruntări dramatice, în campionatul feminin de baschet, nu de puține ori spiritele în tribună fiind foarte agitate.

În actualul sezon al Ligii Naționale feminine de baschet (LNFB) cele două echipe se întâlnesc pentru prima oară în data de 12 octombrie, la Târgoviște, într-o partidă contând pentru etapa a treia a campionatului feminin de baschet. Deși, momentan, diferența de valoare între cele două echipe este net în favoarea echipei din Sf. Gheorghe (campioană en titre) iar echipa din Târgoviște nu va avea, cel mai probabil, foarte mulți suporteri la partidă, Jandarmeria Dâmbovița vrea să prevină incidentele. Astfel că:

Comunicat de presă IJJ Dâmbovița

FotoSala Sporturilor Târgoviște

„Jandarmii vor fi prezenţi în zona imediată şi apropiată locului de desfăşurare a partidei de baschet pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pot conduce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea meciului.
Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctului de intrare în arena sportivă, recomandăm spectatorilor să vină la meci începând cu ora de deschidere a porţii de acces şi să aibă un comportament civilizat pe timpul afluirii/defluirii.

Restricții

Alte aspecte de interes – Spectatorilor le este interzis:
– să pătrundă în stare vădită de beție sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă;
– să introducă sau să încerce introducerea de băuturi alcoolice în arena sportivă,
– să introducă în stadion inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen;
– să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;
– să refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor;
– să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă sau sa ameninţe cu acte de violenţă;
– să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea;
– să refuze părăsirea imediată a arenei sportive, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele de ordine;
– să provoace ori să participe efectiv la scandal în incinta bazei sportive;
– să efectueze fără drept orice operațiuni cu articole pirotehnice;
– să pătrundă fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc.

Jandarmeria recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente şi să dea dovadă de spirit de fairplay, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.”

Meciul de baschet CSM Târgoviște-Sepsi Sf. Gheorghe va ave loc sâmbătă,12 octombrie 2019, la Sala Sporturilor din Târgoviște, începând cu ora 15.00.

Articolul precedentPorți deschise la ISU Dâmbovița, în perioada 11-13 octombrie. Vezi care este motivul
Articolul următorMoțiunea de cenzură, împotriva cabinetului Dăncilă, a trecut cu 238 de voturi „pentru”