Meciuri dramatice pentru româncele ce participă în calificările puternicului turneu de tenis de la Dubai. La capătul a aproape două ore si jumătate de joc, târgovișteanca Sorana Cîrstea a trecut de principala favorită a calificărilor, nemțoaica Julia Goerges, și a avansat în turul trei al calificărilor pentru tabloul principal.

Sursa-wtatennis.com

După un prim set câștigat de Goerges (7-5), târgovișteanca a reușit să câștige manșa a doua (6-4). În ambele cazuri un singur break a făcut diferența, stabilind câștigătoarea setului. Și decisivul a fost dramatic, ambele jucătoare mergând cap la cap, până la 6-6. În tie-break-ul setului decisiv, cele doua au mers din nou cap la cap, până la 3-3, moment în care târgovișteanca a făcut un mini break (4-3). Ulterior Cîrstea nu a mai pierdut decât un punct și s-a impus cu 7-4 , la capătul unei partide ce a durat două ore și 21 de minute.

Sorana va juca în ultimul tur al calificărilor cu învingătoarea dintre Carla Suarez Navarro și kazaha A. Danilina.

Și cea de-a doua româncă aflată în calificările trurnului de la Dubai a avut parte de un meci dramatic, în turul doi al calificărilor, cu chinezoaica Shuai Zhang, Ana Bogdan a ajuns tot în tie-brek-ul setului decisiv, unde s-a impus cu 12-10. Zhang era favorita doi în calificări,în vreme ce Goerges era favorita nr.1, a acestei faze a competiției.

Pe tabloul principal se află și Simona Halep (nr. 2 WTA), care va juca direct în turul  al doilea al turneului.