ANM anunţă vreme ploioasă şi pentru săptămâna aceasta în majoritatea zonelor ţării, cu precipitaţii sub formă de lapoviţă în unele spaţii restrânse.
Ce arată prognoza meteo
Luni se vor înregistra ploi mai puţine decât în weekend şi mai slabe cantitativ. Ele vor apărea cel mai probabil prin Banat, Oltenia, nord-vestul Munteniei, în sud-vestul ţării. Maximele vor fi de la 4-5 grade în Moldova, înregistrându-se 8-9 grade în nordul Moldovei, până la 16 grade în câmpia de Vest şi între 18-19 grade în vestul Olteniei.
În noaptea de marţi spre miercuri, s-ar putea să apară lapoviţă pe spaţii restrânse şi prin Maramureş, Moldova şi Transilvania. Miercuri se vor înregistra precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi local în rest, iar la munte, la altitudini de peste 1.700 se vor înregistra ninsori şi maxime între 10-18 grade.
Finalul săptămânii aduce schimbări ale temperaturii şi vreme însorită, precizează reprezentantul ANM.
Joi se restrâng ploile, care vor apărea local doar în sud şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10-20 de grade, iar spre finalul săptămânii va fi o vreme în general frumoasă, cu mai puţine ploi, regimul termic apropiindu-se de cel normal, între 10-20 de grade şi 20 de grade izolat.
Articolul precedentCuplul Sorana Cîrstea-Andreea Mitu a câștigat turneul de tenis de la Lugano
Articolul următorProgram normal la muzeele din Dâmbovița, de Paște și 1 Mai