Exercițiul lunar de alarmare publică, ce are loc în prima zi de miercuri, a fiecărei luni, nu trebuie să provoace teamă și panică. Pompierii dâmbovițeni, de la ISU „Basarab I”, anunță populația că exercițiul, început în august 2017, va continua și pe parcursul anului 2019.

Comform unei comunicări a pompierilor de la ISU Dâmbovița, exercițiul, intitulat „Miercurea Alarmelor” va continua, și în 2019, nefiind niciun motiv de panică:

„Aşa cum ne-am obişnuit, în prima zi de miercuri a fiecărei luni se acţionează sirenele de alarmare publică existente la nivel judeţean.

Astfel, mâine – 06 februarie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, vor fi acționate echipamentele din cadrul sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare, deși pot genera disconfort în rândul populației.

Începând cu luna august a anului 2017, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.”

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE, ISU Dâmbovița

Articolul precedentFinanțele se împrumută (iar) de la populație
Articolul următorEdiția „Fotbal sub Turnul Chindiei” a fost revăzută și adăugită