Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, că inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa fac verificări în cazul bebeluşului care a decedat la Spitalul Judeţean din Târgovişte.

Oficialul a spus că acest caz i se pare „ciudat”.

„Inspectorii DSP au convocat comisia de hemovigilenţă care trebuia convocată de către spital. Ştiu şi despre acest caz, copilul s-a născut în 13 decembrie, cu o greutate de 1.120 de grame, cu multiple probleme încă de la naştere, el a fost ţinut în terapie intensivă neonatală 11 zile, după 11 zile a fost transferat în secţia de prematuri, stabil – atât cât poate fi un copil stabil după terapie intensivă. A dezvoltat o insuficienţă hepatică şi o anemie, de aceea a fost necesară transfuzia care a fost efectuată. La o oră după efectuarea transfuziei bebeluşul a decedat. De asemenea, nu pot să mă pronunţ vizavi de malpraxis, pentru că specialiştii sunt cei care o vor face. Cazul este, din punctul meu de vedere, destul de ciudat, de aceea inspectorii verifică toate aspectele”, a afirmat Pintea.”, a declarat ministrul, citat de news.ro.

Un bebeluş născut prematur în luna decembrie a anului trecut a murit, miercuri seara, la Spitalul Judeţean Târgovişte, iar părinţii au chemat Poliţia şi acuză neglijenţă din partea cadrelor medicale.

Tatăl copilului a spus că bebeluşului i s-a pus o perfuzie şi că a fost lăsat nesupravegheat. ”Acum spun că a făcut şoc copilul că a fost a doua transfuzie de sânge. Când copilul a mâncat normal, a luat în greutate. Şi acuma…pentru ce? Pentru câteva minute sau cât a stat copilul nesupravegheat?”, a povestit, la spital, tatăl bebeluşului.

Conducerea Spitalului din Târgoviște face lumină în cazul bebelușului decedat la ATI

Articolul precedentReținuți pentru evaziune fiscală. Prejudiciul estimat – aproximativ 350.000 de lei
Articolul următorFotbalistul de la Chindia cu nume celebru, Cornel Dinu, vrea să promoveze cu Chindia în Liga 1