O minoră de 17 ani, dintr-un centru de plasament din Dâmbovița, a fost la un pas să ajungă să ajungă să fie obligată să se prostitueze. Fata a fost racolată, printr-o rețea de socializare, de doi bărbați din Prahova, ce intenționau să o plaseze în București, pentru a practica prostituția, dar doar pentru câteva luni. Asta pentru că la împlinirea vârstei de 18 ani, de către minoră, cei doi stabiliseră să o ducă în Austria pentru a se prostitua. Intervenția rapidă a polițistilor le-a zădărnicit planul, iar cei doi bărbati au fost reținuți.

La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, constând în aceea că o adolescentă, de 17 ani, instituționalizată în cadrul unei instituții din Dâmbovița, ar fi fost racolată în scopul exploatării prin practicarea prostituției de către persoane neidentificate.

De asemenea, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 13 spre 14 mai a.c., minora ar fi plecat în mod voluntar dintr-un centru de servicii sociale din Târgoviște și ar fi fost ținută într-o locație, fiindu-i îngrădită libertatea de mișcare.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, în urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat minora în  localitatea Puchenii Mari, județul Prahova, la locuința unui tânăr de 21 de ani.

La activitățile de căutare au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova și jandarmi de la Gruparea Mobilă Ploiești.

În urma audierilor, s-a stabilit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, ambii din județul Prahova, ar fi fost implicați în racolarea minorei, în vederea exploatării prin practicarea prostituției, pe raza municipiului București, urmând sa fie transportată în același scop în Austria.

Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în urma prezentării în fața Tribunalului Dâmbovița, instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar.

În cauză, polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările.

Articolul precedentVideo| Descinderi de amploare la o rețea de traficanți de droguri din Dâmbovița. Trei persoane reținute
Articolul următorFrigiderul era să-i lase pe drumuri. Incendiu la o casă din Băleni