Minorii care fumează în spatiile publice vor fi amendaţi pentru a fi descurajaţi să se apuce de acest viciu.

Zeci de parlamentari din PSD şi PNL au semnat un proiect de lege în speranţa că fenomenul se va diminua. Daca va fi aprobat, adolescenţii nu vor mai putea fuma nici în parcuri, nu doar în şcoli sau în faţa lor.

11 ani e vârsta de la care încep să fumeze mulţi minori în România. Aşa arată un studiu pe baza căruia s-a construit un proiect de lege. Scopul este acela de a-i descuraja pe tineri să fumeze.

Acum un gest care îi face să fie mai uşor accepaţi în anumite cercuri, fumatul de la vârste atât de fragede, le poate afecta starea de sănătate.

Iniţiatorul proiectului propune sancţionarea minorilor prinşi că fumează în spaţiile publice, indiferent dacă vorbim despre tutun sau ţigară electronică. Amenzile vor fi între 100 şi 500 de lei.

Aleşii PNL ar vrea ca amenzile să fie şi mai mari dar cei din USR consideră primitiv acest mod de a-i face pe copii să înţeleagă ce consecinţe poate avea fumatul.

Proiectul a fost depus la Senat însă forul decizional este Camera Deputaţilor.

Studiile arată că în acest moment, cel puţin unul din trei liceeni fumează.

Articolul precedentDâmbovița. Zece persoane reținute în urma unui scandal imens. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale
Articolul următorDâmbovița: Trei ani de închisoare pentru un tânăr a condus fără permis