A doua cel mai bine clasată dintre jucătoarele românce de tenis, Sorana Cîrstea, nu a avut parte deloc de o tragere la sorți favorabilă, la primul turneul de Mare Slem al anului. Târgovișteanca va daînfrunta favorita nr.32, cehoaica Strycova, în primul tur. În eventualitatea unei calificări în turul II misiunea este și mai grea pentru româncă.

Imagine

Sorana Cîrstea este singura, dintre cele trei jucătoare românce ce au prins tabloul principal al Australian Open, ce va evolua în partea superioară a tabloului de simplu feminin. Simona Halep și Irina Begu, celelalte două românce de pe tabloul principal, au fost repartizate în jumătatea inferioară a tabloului.

Pentru târgovișteancă însă, accederea în fazele superioare ale competiției australiene pare mai degrabă o misiune imposibilă.

După ce a fost nevoită să abandoneze în turneul de la Hobart, la începutul acestei săptămâni, din cauza unei accidentari la piciorul stâng, Sorana a avut parte de încă un ghinion. De aceasta dată la tragerea la sorți penru AO.

În primul tur Sorana va juca împotriva sportivei cehe. B.Strycova (cap de serie 32 la AO). În eventualitatea în care va trece de runda inaugurală, Sorana are parte de un traseu infernal. În turul al doilea ar urma să întâlnească învingătoarea partidei Venus Williams-Cory Gauff, un veritabil duel al generațiilor jucătoarelor nord-americane.

In turul al treilea, jucătoarea calificată de pe acest segment de tablou va juca, cel mai probabil, cu numărul 3 mondial, nipona Naomi Osaka.

Sorana Cîrstea este nr.74 WTA, în momentul de față.

Australian Open are loc îm perioada 20 ianuarie-2 februarie 2020.