Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa au căutat mai bine de 6 ore două persoane care dispăruseră după ce au plecat cu ATV-ul noaptea în zona Rătei.

O altă misiune dificilă a salvatorilor montani dâmboviţeni a implicat găsirea şi acordarea de îngrijiri medicale unei persoane de sex feminin care îşi fracturase mâna stângă în zona Cascadei Doamnelor.

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa au fost solicitaţi să intervină în prima parte zilei de sâmbătă pentru căutarea şi salvarea a două persoane dispărute ce au mers cu ATV-ul în zona Rătei, versantul SE al munţilor Leaota.

Printr-un apel preluat de la numărul de urgenţă 112, o echipă din cadrul Salvamont Dâmboviţa de la Baza Peştera s-a deplasat în zona mai sus mentionaţă alături de reprezentaţi ai ISU Dâmboviţa, Poliţie, Jandarmerie fiind implicat şi un elicopter din cadrul IGAV.

Cele două persoane au plecat cu ATV-ul noaptea în jurul orei 23:00 şi nu s-au întors la Cantonul Rătei, dispariţia lor fiind anunţată de către un prieten la ora 7:52. Căutările au început odată cu apelul de urgenţă, în zona muntelui Cufuritu, iar în jurul orei 11:10 a fost reperat ATV-ul într-o prăpastie fără a găsi cele două persoane.

Persoanele au fost reperate şi găsite pe Valea Raciului aproape de Comuna Runcu, fără afecţiuni medicale în jurul orei 14:40 şi transportate la sediul Poliţiei din oraşul Fieni. Femeie rănită la Cascada Doamnelor Tot în ziua de sâmbătă, în jurul orei 14:00, echipa Salvamont Dâmboviţa a fost solicitată din nou prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină pentru salvarea unei persoane de sex feminin în zona Cascadei Doamnelor.

O echipă mixtă formată din salvatori montani de la Baza Peştera şi jandarmi montani s-a deplasat la locul mai sus menţionat, ajungând în aproximativ 25 de minute şi găsind victima ce prezenta o fractură la nivelul membrului superior stâng. Fiind vorba despre un şoc traumatic, stabilizarea victimei a durat aproximativ 45 de minute administrându-i-se substanţe pe cale IV şi i s-a imobilizat membrul afectat cu ajutorul atelelor.

S-a recurs la transportul acesteia cu ajutorul tărgii UT2000 până la SSV-ul din dotarea Jandarmeriei Montane, de unde a fost transportată până la Baza Salvamont Peştera. Victima a refuzat solicitarea ambulanţei, alegând să meargă personal la o unitate spitalicească din Bucureşti. Echipa Salvamont a mai specificat faptul că persoana accidentată a fost echipată corespunzător.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentBilanț coronavirus 16 august: 286 de cazuri noi, 5 decese
Articolul următorCulisele statului paralel | Cum s-a făcut țăndări fabrica de geamuri Buzău. Electricitatea companiei, căpușată pentru Bitcoin