Moș Nicolae a fost înlocuit de colindători, în Dâmbovița, în 2019. Nu este o glumă. Un spectacol organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, de „Moș Nicolae” nu a mai avut loc, iar banii alocați pentru proiect au fost propuși pentru a fi organizat Alaiul Colindelor, o manifestare ce poartă numele: „Am plecat să colindăm prin satul dâmbovițean”.

Imagini cu un caracter ilustrativ

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, instituție aflată în subordinea CJ Dâmbovița, avea prevăzut în alocarea bugetară din 2019, realizarea unui program minimal de acțiuni culturale,între acestea aflându-se și proiectul intitulat <Spectacol folcloric ”De Moş Nicolae”>, o acțiune ce ar fi trebuit să aibă loc la Târgoviște ( 6 decembrie 2019), ce avea alocată suma de 50.000 de lei. Numai că proiectul nu a mai avut loc, din motive ce nu au fost explicate. În niciun caz din lipsa fondurilor. Asta pentru că, așa cum li se propune consilierilor județeni dâmbovițeni, banii alocați pentru acest proiect ar trebui realocați.

„Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, propune organizarea acţiunii „ Am plecat să colindăm în satul dâmboviţean”, acţiune în care vor fi  implicate mai multe localităţi din judeţ. Aceasta se va desfăşura în săptămâna premergătoare Crăciunului, când vor fi organizate spectacole cu colinde şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă. Pentru realizarea acestei acţiuni este necesară suma de 69.500 lei, sumă ce va fi folosită pentru achiziţionarea de dulciuri ce vor fi oferite copiilor din aceste localităţi, pentru onorarii artişti şi decoraţiuni de Crăciun. Această sumă va fi asigurată prin redistribuirea bugetului de 50.000 lei alocat pentru acţiunea Spectacol folcloric ”De Moş Nicolae”, acţiune ce nu se mai organizează şi prin realocarea sumei de 19.500 lei de la Festivalul – concurs naţional „Ion Dolănescu”. Am considerat că este important să aducem o bucurie şi comunităţilor rurale din judeţ prin organizarea acestui eveniment.”.

Proiectul de hotărâre este supus spre aprobare consilierilor județeni dâmbovițeni (11 decembrie 2019). Cu alte cuvinte, în 2019, Moș Nicolae, nu a mai venit, în schimb vin…colindătorii.

Imagine

Articolul precedentCirculație restricționată pe DN 7, la Titu, la Centrul Tehnic , în urma unei coliziuni auto
Articolul următorCăprioară rănită salvată de pompierii dâmbovițeni