Revin furtunile și aversele torențiale, în aproape toată țara. Meteorologii au anunțat noi coduri galbene, consecutive, ce încep în data de 2 august și se termină în noaptea de 3 august. 

Codurile galbene, de instabilitatea atmosferică temporar accentuată și căderi importante de precipitații, intră în vigoare din data de 02 august (ora 21.00) și continuă până în data de 3 august (ora 21.00). Conform ANM:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 02 august, ora 21 – 03 august, ora 09
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul și nordul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Ulterior va intra în vigoare și cel de-al doilea cod galben, ce va afecta deasemenea și nordul județului Dâmbovița (zona montană).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
  COD GALBEN
Interval de valabilitate: 03 august, ora 0
9 – 03 august, ora 21

 În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

La Târgoviște, în Dâmbovița, temperatuile maxime ale zilei de 2 august vor ajunge și la valoarea de 29 de grade Celsius, pentru această zi nefiind anunțate precipitații. În schimb, în ziua de 3 august, maxima nu va depăși valoarea de 24 de grade celsius, iar căderile de precipitații vor fi importante (aproximativ 13 L/mp).