Cel mai important cod de ganiculă, de până acum, în vara 2019, a fost anunțat de meteorologi. În afară zonelor montane, toata țara va fi toropită de un val de căldură tropicală timp de trei zile.

Conform informării meteorologice a celor de la ANM, Codul galben de disconfort temic accentuat va fi valabil în intervalul 11-13 august.

COD GALBEN

„Valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37…38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul țării, iar luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade).

     Notă: Sâmbătă, (10 august) în sud și vest disconfortul termic va fi ridicat și pe spații restrânse va fi caniculă.”

Sursa meteoromania.ro

În județul Dâmbovița, pentru ziua de 10 august sunt anunțate temperaturi maxime de 32 de grade, și minime nocturne de 17 grade. Începând de duminică ,11 august, temperaturile urcă spre pragul de caniculă și vor persista la aceste valori până joi, 15 august. Codul Galben de disconfort termic, este valabil, momentan, doar până în data de 13 august.

Articolul precedentTransportat de urgență la spital după ce s-a electrocutat, într-un cămin de hidrofor
Articolul următorAccident pe Dn 1A. Două persoane au fost rănite