Mai multe echipamente de protecție, printre care combinezoane si dezinfectanți, destinate celor ce se afla in prima linie a luptei cu COVID 19, au ajuns în Dâmbovița. echipamentel vor fi distribuite de ISU Dâmbovița, ce le-a preluat de la aeroportul Otopeni, acestea făcând parte din transportul de 45 de tone de material adus de urgență din Coreea de Sud.

Astăzi, 27 martie 2020, în județul Dâmboviţa au ajuns 1.380 de combinezoane de protecție şi 45 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafețelor, echipamentelor şi instrumentarului medical.

Echipamentele de protecție vor fi distribuite de ISU “Basarab I” Dâmboviţa către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU) Târgovişte şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, fiind destinate personalului medical şi non-medical care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați.

Echipamentele au fost aduse ieri dimineață în România, cu o aeronavă NATO, din Coreea de Sud. Materialele de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul eforturilor de combatare a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Articolul precedentÎn ultimele 24 de ore s-au confirmat 263 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19
Articolul următorANAF-ul anunță că angajații săi lucrează și peste program, dacă este nevoie