De când legea permite și polițiștilor să emită ordine de protecție provizorii, aproape că nu trece zi fără ca, în județul Dâmbovița, să fie înregistrată o nouă astfel de sancțiune. Doi bărbați din zona Răcari, a județului Dâmbovița, sunt ultimii pe această lista, destul de lungă, a ordinelor de protecție provizorii, emise de polițiștii dâmbovițeni, în acest an.

Conform unei informări oficiale a IPJ Dâmbovița:

„Polițiștii din Răcari, prin structura de ordine publică, au emis ordine de protecție provizorii pe numele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și distrugere

 În dimineața zilei de 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au fost sesizați de către o femeie, din localitatea Ghimpați, cu privire la faptul că, pe fondul unor discuții în contradictoriu,  a fost lovită de niște rude și i-a fost spart un telefon mobil.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că victima nu prezintă urme de vizibile de violență și nu a solicitat sprijinul ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bănuiților sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și distrugere.

Totodată, pe numele celor doi, polițiștii de la ordine publică au emis două ordine de protecție provizorii.”

În perioada 28 decembrie 2018-23 ianuarie 2019, polițiștii dâmbovițeni au emis 22 de astfel de ordine de protecție provizorii. Între timp statistica cuprinde însă multe alte asemenea ordine, la nivelul județului Dâmbovița.

Articolul precedentAdrian Țuțuianu, despre dizolvarea BPJ a PSD Dâmbovița: „Rovana Plumb nu poate lucra cu un BPJ care-i este potrivnic”
Articolul următorChindia Târgoviște- Program complet până la reluarea campionatului