Concret, acesta ar fi cerut şi primit 8.000 de lei pentru nu amenda o firmă la care a găsit nereguli privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.
Concret, acesta ar fi cerut şi primit 8.000 de lei pentru nu amenda o firmă la care a găsit nereguli privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.
Potrivit Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Curtea Militară de Apel Bucureşti a admis joi o contestaţie şi a dispus arestarea subofiţerului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Dâmboviţa, pentru 30 de zile, pentru luare de mită.
„În fapt, s-a reţinut că inculpatul a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei. Totodată, în aceeaşi cauză, prin ordonanţa din data de 01.10.2019, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus extinderea acţiunii penale sub aspectul unei noi infracţiuni de luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale) constând în aceea că, în perioada februarie-septembrie 2015, acelaşi inculpat a pretins şi primit, suma totală de 8.000 lei de la un denunţător în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială, pentru a aplica respectivei societăţi o sancţiune contravenţională mai uşoară”, arată Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
Subofiţerul ISU Dâmboviţa a fost prins, la finele lunii septembrie, în flagrant când lua mită. Potrivit DGA, suspectul era bănuit că a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de PSI la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei.
Articolul precedent16 kilometri de pârtie, în zona Cocora – Peștera, din Bucegi
Articolul următorFestivalul – concurs Ileana Sărăroiu, va avea loc în perioada 23 – 24 noiembrie