Cum scumpirile de până acum nu erau suficiente, prețurile vor crește din nou chiar de săptămâna viitoare. De la 1 august prețul țigărilor, al băuturilor alcoolice, dar și al băuturilor cu zahăr sau cu îndulcitor va crește considerabil. In plus, și ieșirile la restaurant ar putea deveni tot mai rare pentru români, după ce guvernanții au decis modificarea Codului Fiscal. Si asta, pentru ca TVA-ul în cazul serviciilor oferite de restaurante va crește de la 5 la 9%.

 
 

Săptămâna viitoare vine cu noi creșteri de prețuri. Țigărie, băuturile alcoolice, berea, dar și băuturile care conțin zahăr sau îndulcitori se vor scumpi cu aproximativ 20% din cauza majorării accizezor și a inflației galopante.

Totodată și TVA-ul la aceste produse va crește la 19%. Iar asta nu e tot.

 

Notele de plată de la restaurante vor fi mai piperate din cauza TVA-ului care se va majora de la 5% la 9%, iar această majorare este valabilă și pentru cazările la hoteluri și catering.

Dacă un pahar cu bere costă acum 15 lei, ei bine de la 1 august același pahar va costa nu mai putin de 18 lei, iar scumpirile nu se opresc aici.

 

De la 1 ianuarie 2023 românii vor trebui să scoată din buzunar pentru un pahar cu bere nu mai puțin de 19 lei, și asta din cauza cresterii TVA-ului in HoReCa.

Românii fac față cu greu unui nou val de scumpiri.

Articolul precedentAtenționarea de călătorie pentru Spania, remisă de MAE. Însoțitorii de zbor ai companiei RYANAIR și-au prelungit greva
Articolul următorPeste 160.000 de hectare cultivate din 24 de judeţe, afectate de secetă