Atenționările emise de meteorologi nu încetează. În următoarele ore, în nordul județului Dâmbovița, este valabil un nou cod galben de furtună. Până în data de 14 iunie meteorologii avertizează că disconfortul termic va fi accentuat, în toată țara, iar zilele vor fi caniculare.

Atenționarea emisă de specialiștii de la ANM, pentru ziua de 12 iunie vizează și localitățile din nordul județului Dâmbovița. Astfel:

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Data emiterii : 12-06-2019 ora 13Nr. mesajului : Valabil de la : 12-06-2019 ora 13:20 până la : 12-06-2019 ora 15:00

In zona :
Județul Dâmboviţa: Moreni, Pucioasa, Fieni, Răzvad, Voinești, Aninoasa, Tătărani, Bezdead, Valea Lungă, Moroeni, Buciumeni, Vulcana-Pandele, Ludești, Doicești, Runcu, Glodeni, Ocnița, Mănești, Brănești, Iedera, Pietroșița, Cândești, Văleni-Dâmbovița, Vulcana-Băi, Malu cu Flori, Pietrari, Vișinești, Bărbulețu, Șotânga, Moțăieni, Pucheni, Vârfuri, Râu Alb;
Județul Dâmboviţa: zona de munte;

Se vor semnala : averse ce vor cumula local 20…25 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului

După depășirea acestei perioade de furtună, intră în vigoare o altă atenționare, ce are în vedere disconfortul termic accentuat, până în data de 14 iunie.

Intervalul : 12 iunie, ora 10 – 14 iunie, ora 23
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.
      Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.