Taxe noi pentru șoferii care vor să-și înmatriculeze  mașina în România , potrivit Legii, proprietarii autoturismelor trebuie să depună dosarul de înmatriculare în termen de 30 de zile de la cumpărarea mașinii.

Această prevedere se aplică atât în cazul mașinilor noi, cât și în cazul celor second hand.

Ce taxe trebuie plătite 

Înainte să depună dosarul cu actele necesare înmatriculării autoturismului, șoferii care și-au achiziționat o mașină nouă trebuie să achite la Trezorerie o serie de taxe precum:

  • certificatul de înmatriculare – 49 de lei.
  • plăcuţe de înmatriculare – 40 de lei;
  • număr preferenţial – 90 de lei;
  • asigurare RCA – cel puţin 300 de lei (suma diferă în funcţie de perioadă, şofer, capacitate cilindrică, etc.).

Taxa pentru certificatul de înmatriculare poate fi achitată prin internet banking, virament bancar, mandat poștal, numerar la sucursalele BCR și în rețeaua de stații de Plata SelfPay.

În cazul în care autoturismul este achiziționat din străinătate, șoferii care vor să îl înmatriculeze în România trebuie să achite la Trezorerie, următoarele taxe:

  •  taxă pentru traducerea autorizată a documentelor necesare înmatriculării mașini – prețuri începând de la 15 lei/pagină;
  •  asigurare RCA pe trei luni – 300 de lei;
  •  certificatul de înmatriculare – 49 de lei;
  •  verificarea tehnică a mașinii și certificarea autenticității vehiculului la Registrul Auto Român: 450 de lei;
  •  taxa pentru eliberarea talonului: 37 de lei.

Pentru cei care au cumpărat o mașină dintr-o altă țară membră a UE trebuie să prezinte: cererea solicitantului, dovada înregistrării în evidențele organului fiscal, dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare, buletinul solicitanului în original, polița RCA încheiată pe numele proprietarului, documentul care atestă dreptul de proprietare al solicitantului, certificatul care atestă plata taxei pe valoare adăugată în cazul achizițiilor intracomunitare de mijloace de transport emis de ANAF, cartea de identitate a vehiculului în original și copie, certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de RAR, documentele de înmatriculare eliberate de autoritățile străine, plăcuțele cu numărul de înmatriculare, dovada efectuării ITP, dovada plății contravalorii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Articolul precedentSe include matematica la BAC și pentru profilul uman
Articolul următorDâmboviţa. Degajări de fum pe scara unui bloc din Moreni. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă