Meteorologii par că nu mai contenesc cu emiterea de noi coduri de avertizare de vreme rea. O nouă atenționare, de ploi torențiale și furtuni, a fost emisă pentru intervalul 19-20 iunie. Atenționările de tip cod galben și portocaliu sunt valabile în aproape întreaga țară.

Conform celei mai recente atenționări a celor de la ANM:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

 În după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse, 50…80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

În județul Dâmbovița va fi avertizare de tip cod portocaliu doar în zona montană, restul județului fiind sub atenționare de tipbCod Galben, de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Articolul precedentAlertă la Consiliul Județean Dâmbovița, după ce o angajată a instituției a fost diagnosticată cu COVID 19
Articolul următorÎncă o zi cu creștere importantă de cazuri de coronavirus-320. În Dâmbovița 14 cazuri și un deces