O călugăriţă rătăcită miercuri în Munţii Bucegi a fost găsită după mai bine de o oră de căutări în prag de hipotermie. Salvamontiştii atrag atenţia că pe munte temperatura a coborât deja la 0 grade, este vânt puternic şi ceaţă.
Potrivit Salvamont, o călugăriţă din Timiş care voia să ajungă la Sfinx s-a rătăcit, miercuri, între Babele şi Piatra Arsă.
Călugăriţa a fost găsită după mai bine de o oră de căutari, în pragul hipotermiei, şi a fost transportată de urgenţă la refugiul Baba Mare.
Abia după 2 ore de încălzire a putut fi coborâtă de pe munte.
Salvamontiştii atrag atenţia că pe munte temperatura a coborât deja la 0 grade, vântul bate cu 35 de km/h şi este ceaţă.
„Aşadar grijă mare în următoarele 4 – 5 zile. Recomandăm evitarea traseelor de creastă a Masivului Bucegi”, spun salvamontiştii.
Aceștia mai precizează că temperatura a ajuns deja la 0 grade, iar vantul la 35 m/s la rafală. Ceața densă este și ea o mare problemă pentru amatorii de drumeție.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentColiziune între un autobuz și un autoturism, pe DN 71,în Dâmbovița. Un bărbat de 20 de ani a fost rănit
Articolul următorVIDEO Momentul în care un TIR se răstoarnă într-un șanț, la Tărtășești. Imagini camere