O conductă de apă potabilă ce s-a fisurat, la Târgoviște, a determinat întreruperea furnizării apei către mai multe localități de lânga municipiu. Defecțiunea a fost remediată, în dimineața zilei de 17 mai, dar reprezeantații Companiei de Apă recomanda fierberea apei potabile, livrate la robinet, pe parcursul următoarelor 72 de ore,în localitațile unde a fost întreruptă furnizarea apei.

Avaria s-a produs în data de 16 mai pe o stradă (n.m.” 9 mai”) din Târgoviște. Patru comune si municipul Târgoviste au ramas făra apă, pentru mai multe ore. Cei de la Compania de apă au anunțat, în data de 17 mai, remediarea defecțiunii și reluarea furnizării de apă potabilă.

Imagine

Foto– Avarie conductă apă, Târgoviște, strada „9 mai”, 17 mai-ora 11.00

“Ieri, 16.05.2020, începând cu orele 23.00, din cauza unei avarii majore la conducta de distributie apă potabilă în Târgovişte pe str. 9 Mai, a fost intreruptă furnizarea apei potabile în municipiul Târgovişte şi comunele Aninoasa, Doiceşti, Şotanga, Gura Ocniţei.

Avaria a fost remediată în aceasta dimineaţă, 17.05.2020, în jurul orei 05.00 şi estimăm că în decurs de o oră, se va relua alimentarea cu apă potabilă la parametrii normali în toate zonele afectate de această problemă.

Înainte de reluarea alimentării vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.” 

A anunțat Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița.

La Târgoviște apa potabilă a revenit la robinete abonaților conform programului anunțat. În localitațile de lângă Târgoviste, ce au fost la rândul afectate, apa potabilă nu revenise la robinete,în unele cazuri, nici în jurul orei 11.00.

Articolul precedentMotociclist rănit ușor, la Târgoviște, după ce a fost acroșat de o autoutilitară
Articolul următorCoronavirus- Doar 167 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Aproape un sfert din cazurile noi (34) sunt în Dâmbovița