Două dintre cele mai traficate zone din orașul Târgoviște, situate chiar în centrul urbei, rămân nereabilitate, pentru că nicio firmă nu a vrut să preia contractul de reabilitare a zonelor, în condițiile propuse de administratorul acestora, Primăria Târgoviște.

Este vorba de „Piața Revoluției” (3960 mp sau 4500 după cea mai recentă modificare din proiect) și „Parcul Mitropoliei” (26.567 mp,suprafață).Ambele obiective sunt propuse spre reabilitare cu fonduri asigurate din bugetul local. Astfel, pentru reabilitarea obiectivului „Piața Revoluției”(pavaj, canalizare pluvială, extindere spații verzi, mobilier urban, ceas cu design special,etc.) suma estimată pentru reabilitare este de 2.000.000 de lei. Pentru obiectivul “Parcul Mitropoliei” ( zone pietonale și iluminat, refacere fântână, mobilier urban schimbat,reabilitare și punere în valoare ruine- trei seturi,etc.) suma disponibilă (propusă de Primăria Târgoviște) este de 3.000.000 de lei.

Din luna iunie 2018 de când a fost aprobat proiectul de reabilitare ( de către Consiliul Local Municipal Târgoviște) au fost inițiate două proceduri de achiziție publică, ce au fost ulterior anulate, deoarece nu a fost depusă nicio ofertă.

Zona centrală a orașului ce cuprinde „Parcul Mitropoliei”, „Piața Tricolorului” dar și „Piața Revoluției” ar fi putut să constituie un proiect comun, depus pentru finanțare din fonduri europene, lucru ce era dealtfel anunțat, de către administrația locală, în urmă cu câțiva ani. Între timp oportunitatea s-a pierdut așa că, momentan, reabilitarea se poate face doar cu fonduri din bugetul local.

Articolul precedentBărbați prinși la furat de lemne
Articolul următorVIDEO Bărbat salvat la timp de jandarmi după ce a căzut în albia unui râu