În perioada 8-14 iulie 2019, polițiștii de la Serviciul Rutier Dâmbovița, sprijiniți de efective de la ordine publică, acționează pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.
„În primele 2 zile de acțiune, polițiștii au aplicat 639 de sancțiuni contravenționale, dintre care 162 au fost pentru abaterile comise de pietoni și 157 pentru indisciplina bicicliștilor. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 47 de permise de conducere”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.
Activitățile polițiștilor se vor concentra pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.
De asemenea, polițiștii vor acționa pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor și a nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști și conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală.
„La sfârșitul săptămânii, în atenția polițiștilor vor fi pietonii și bicicliștii care afectează siguranța traficului rutier prin încălcarea normelor de circulație, dar și șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau rulează cu viteză excesivă. Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație pentru a reduce gradul de victimizare prin evenimente rutiere negative. De asemenea, în cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul. Dacă nu sunt victime, după îndepărtarea mașinii de pe carosabil, încercaţi să ajungeţi la cea mai apropiată unitate de poliţie în vederea întocmirii actelor de constatare”, mai spun oamenii legii.