WTA, forul internațional ce stabilește și ierarhiile în tenisul feminin, a anunțat clasamentul actualizat în ceea ce privește jucătoarele de tenis. Târgovișteanca Sorana Cîrstea este singura româncă ce a reușit să își îmbunătățească poziția, în rest româncele sunt în cădere liberă.

Clasamentul actualizat al WTA, de luni 10 iunie 2019, arată că româncele, aproape în totalitate, au coborât în ierarhia internațională, pierzând puncte importante după turneul de Mare Slem de la Roland Garros.

Simona Halep a coborât pe locul 8 ( de pe 3) și are un total de doar 3963 de puncte. Lider este Naomi Osaka (Jap.-6486 puncte) urmată de câștigătoarea Roland Garros 2019, Ashleigh Barty (Aus.-6350 puncte).

Mihaela Buzărnescu (40 WTA) a pierdut 7 poziții în clasament, după Roland Garros.

Foto– Sorana Cîrstea ( Sursa foto- facebook, Sorana Cîrstea)

A treia cel mai bine poziționată româncă, în clasament, este târgovișteanca Sorana Cîrstea (77 WTA, 769 puncte). Târgovișteanca a urcat 7 poziții ,după competiția de la Paris. Și Irina Camelia Begu (117 WTA, minus o poziție), Ana Bogdan (129 WTA, minus șase poziții), Monica Niculescu (144 WTA, minus patru poziții) sunt deasemenea în cădere liberă, în clasamentul internațional.

Sorana Cîrstea a suferit o accidentare, înainte de turul II de la Rolanda Garros (când a fost învinsă de Aliona Bolsova) și va sta 3-4 săptămâni fără să joace. Sorana vrea să participe la turneul de la Eastbourne (21-29 iunie,categorie Premiere ), competiție ce precede ediția din acest an a turneului de Mare Slem de la Wimbeldon.

Articolul precedentAm scăpat de coduri. Nu și de ploi
Articolul următorUpdate: Cod galben de furtuni, ploi și grindină, (și) pentru Dâmbovița