Polițiștii din toată țara sunt în alertă în toată țara după ce un poliţist din Timiș a fost împuşcat mortal de un bărbat căutat pentru tâlhărie. Verificări la sânge au loc în Timiș însă acțiuni de control au loc în toate județele.
Surse din cadrul IPJ Dâmbovița au precizat că se acționează informativ, iar ucigașul este dat în urmărire și este avut în cadrul activităților zilnice, fiind alertă în toată țara.
Ionel Marcel Lepa, în vârstă de 47 de ani, este principalul suspect. Bărbatul este din Lugoj, iar pe numele său a fost emis un mandat internaţional pentru executarea unei pedepse cu închisoarea, pentru tâlhărie.
Pe el îl căutau poliţiştii când a avut  loc incidental în care un agent a fost împuşcat mortal.
Iniţial, un echipaj de Poliţie de la Recaş a încercat să oprească maşina în care existau informaţii că se afla cel căutat. Şoferul, în loc să oprească, a accelerat. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii şi au ajuns în curtea unui imobil. Agenţii au înconjurat locuinţa, iar la un moment dat, agresorul a sărit pe o fereastră şi a ajuns în faţa unui poliţist. Înarmat, a tras asupra acestuia mai multe focuri şi l-a nimerit în zona gâtului şi pieptului.
După mai multe manevre de resuscitare, medicii sosiţi la faţa locului, au constatat decesul poliţistului Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani.
Agresorul a reşit să fugă, a intrat în curtea unei locuinţe şi a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, astfel că a intrat într-o altă locuinţă. A încercat şi aici să fure o maşină, sub ochii proprietarului pe care l-a ameninţat cu arma, însă a fost încolţit de un poliţist care a tras asupra maşinii în care acesta se afla. A reuşit să îl rănească, însă bărbatul a fugit din nou prin grădini. Pe el il căutau poliţiştii duminică după-amiază când acesta, incolţit, a tras cu pistolul asupra unui agent pe care l-a omorât.
Articolul precedentDâmbovița. Avertizarea meteo a fost prelungită. Când se va îndrepta vremea
Articolul următorVideo| Moment de reculegere, la IPJ Dâmbovița, în memoria polițiștului împușcat în Timiș