Omar Hayssam   

După ce l-au amânat mai multe luni, pe motiv că avocații săi nu au respectat anumite proceduri, magistrații Tribunalului Dâmbovița au respins, miercuri, cererea făcută de Omar Hayssam de întrerupere a executării pedepsei. Sirianul a cerut să fie eliberat pentru a-și trata dantura într-o clinică de specialitate. Sentința nu este definitivă, el având drept de contestație.

Potrivit reprezentanților Tribunalui Dâmbovița, judecătorii instanței au respins “ca neîntemeiată cererea formulată de Omar Hayssam și îl obligă și la plata sumei de 200 de lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu. Hayssam este încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

„Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petentul Omar Hayssam, deţinut în Penitenciarul Mărgineni, având ca obiect întrerupere executare pedeapsă. În temeiul art. 275 alin. 2 şi 6 Cod procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 200 de lei cheltuielile judiciare avansate de stat şi de 660 lei reprezentând costul obţinerii avizului emis de Comisia superioară medico-legală, urmând ca suma de 260 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu – avocat Elena Stan, conform delegaţiei nr.6275/2018, să fie avansată din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului Dâmboviţa. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, arată Tribunalul Dâmbovița.

În luna martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, sirianul urmând să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară. În prezent, Hayssam este încarcerat la penitenciarul de maximă siguranţă Mărgineni.

Articolul precedentVideo| Ștafeta veteranilor. Alergătorii „Invictus” au ajuns la Târgoviște, în miez de noapte.
Articolul următorAșa ceva nici pe maidan nu se întâmplă. CSU Târgoviște-AHC Dunărea Călărași 9-63 (!!!), în Cupa României la handbal masculin