Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost desemnată, de premierul Dăncilă, să preia interimar funcția de ministru al Transporturilor. Rovana Plumb ajunge astfel la al cincilea mandat de ministru diferit, în carieră. În plus este, de curând, și șef al PSD Dâmbovița.

Conform unui anunț al Guvernului de astăzi (07.01.2019):

„Premierul Viorica Dăncilă a transmis astăzi preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniştrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, astfel încât să fie asigurată continuitatea activităţii în cele două domenii. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la Ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”

Rovana Plumb ajunge astfel la al cincilea mandat, diferit, de ministru:

mai 2012 – martie 2014: ministru al Mediului și schimbărilor climatice

martie 2014 – noiembrie 2015: ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice

februarie 2017 – prezent: ministru delegat pentru Fonduri Europene

octombrie – noiembrie 2018: ministru interimar al Educației Naționale, după demisia lui Valentin Pop,

ianuarie 2019: propusă ministru interimar al Transporturilor

În plus Rovana Plumb este, se pare, omul potrivit pentru orice funcție, în care este înlocuit un indezirabil din PSD. În noiembrie 2018, Rovana Plumb a fost desemnată să preia președinția interimară a PSD Dâmbovița, după retragerea calității de membru PSD senatorului Adrian Țuțuianu, fostul șef al organizației social-democrate din Dâmbovița. Rovana Plumb este aleasă deputat, în 2016, pe listele PSD Dâmbovița.

Mai mult, conform unor informații neoficiale, Rovana Plumb va deschide lista pentru alegerile europarlamentare a PSD, alegeri ce vor avea loc în luna mai a acestui an.

Articolul precedentȘoferiță prea grăbită. A intrat cu mașina pe câmp
Articolul următorAccident mortal la Ghergani. Trenul a acroșat o persoană