Cinci societăți comerciale ce au în obiectul de activitatea și prelucrarea lemnului, au fost în atenția polițiștilor dâmbovițeni, pe parcursul zilei de 5 aprilie. Acțiunea la care au participat și specialiști silvici dar și de la ITM Dâmbovița s-a încheiat cu un bilanț spectaculos și deloc dorit de proprietarii societăților controlate.

Sursa fotowww.mapio.net

Acțiunea a avut loc pe centura Târgoviștei, în zona Romlux din oraș (foto-zonă). Conform unei informări a IPJ Dâmbovița:

„La data de 5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale din domeniul transportului, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În urma activităților din teren, polițiștii au controlat 5 societăți comerciale și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei, pentru nerespectarea prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, au fost confiscați 11.97 m³ de material lemnos.

De asemenea, au fost depistate 2 persoane muncind fără forme legale de angajare.

Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Dâmbovița, Ocolului Silvic Târgoviște și reprezentanți de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița.”

Articolul precedentȘefa PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, pleacă din Guvern. PSD a găsit deja înlocuitor
Articolul următorFOTO| 30 de hectare de vegetație distruse de foc. Pompierii au reușit să salveze o pădure de pin