Operațiunea „Truck and Bus” a continuat în Dâmbovița. Polițiștii au depistat 2 bărbați care efectuau transport public de persoane, cu 2 autobuze, prin servicii regulate speciale, pe traseele Vulcana Băi-Fieni și Câmpulung-Voinești, fără a deține licență de traseu.

În perioada 13-19 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii dâmboviţeni acționează  pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

Acţiunea TRUCK & BUS se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, concomitent, în toate statele membre ale Organizaţiei T.I.S.P.O.L.

În primele 4 zile, poliţiştii au verificat 869 de autovehicule, la 183 dintre acestea fiind descoperite nereguli.

Astfel, 44 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 64 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, și alți 27 au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

De asemenea, a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare în cazul a 7 autovehicule.

La data de 15 mai a.c., în urma activităților de teren, polițiștii au depistat 2 bărbați care efectuau transport public de persoane, cu 2 autobuze, prin serivicii regulate speciale, pe traseele Vulcana Băi-Fieni și Câmpulung-Voinești, fără a deține licență de traseu.

Pe lângă sancționarea contravențională a operatorilor de transport, polițiștii au dispus reținerea certificatelor și a plăcuțelor de înmatriculare ale autovehiculelor în vederea suspendării dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni.

Articolul precedentBărbați acuzați de ultraj, prinși și băgați la închisoare
Articolul următorProxenet, urmărit internațional, reținut în Dâmbovița