În fiecare an, pe 9 Martie, se comemorează oficial foștii deținuți politic din România, din perioada 1944-1989 și toate victimele regimului comunist din această perioadă. Regimul comunist a aruncat în închisoare peste un milion de Români, printre care mulți au murit în urma regimului barbar de detenție.

Organizaţia Neamunit Târgovişte organizează, cu această ocazie, un marş pentru comemorarea victimelor regimului comunist.

„Vă invităm alături de noi la un scurt marș al tăcerii, pentru a ne arăta respectul și recunoștința pentru cei care au avut curajul să se împotrivească regimului comunist criminal, cu prețul libertății, sănătății și chiar cu prețul vieții lor, salvând astfel demnitatea Neamului Românesc!

Marșul Tăcerii va începe de la Monumentul Eroilor, din piața Tricolorului, spre Monumentul Martirilor din 1989, din Piața Mihai Viteazul, continuând către destinația finală, Monumentul dedicat Foștilor Deținuți Politici, morți în Închisorile Comuniste, de pe strada Câmpulung. Se va citi o listă cu 100 de victime ale Comunismului și se va rosti o rugăciune pentru aceștia. Vom depune candele, garoafe roșii, un tricolor ne va conduce, vom avea o ținută de culoare închisă”.

Evenimentul este programat la ora 19.00.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentUn pompier, dispărut de o săptămâna în Munții Bucegi, căutat de salvamontiști
Articolul următorHeidelbergCement România și Fundația LEADERS lansează, la Fieni, un proiect de educație nonformală, adresat tinerilor liceeni din Dâmbovița