O postare a unui târgoviștean, pe pagina personală de pe o rețea de  socializare, a stârnit rumoare și panică printre locuitorii orașului.

În materialul video se precizează că, în una dintre zonele liniștite ale orașului (Cartierul „Aleea Trandafirilor”) și-au făcut apariția porcii mistreți, ce umblă nestingheriți printre blocuri. În materialul video se văd trei porci de culoare închisă și de mici dimensiuni, oarecum similari cu puii de porc mistreț, așa cum sugerează și autorul materialului video.

Astăzi în Aleea Trandafirilor Târgoviște,

Publicată de Balcan Mihai Ciprian pe Duminică, 21 Octombrie 2018

De fapt, nu este vorba de porci mistreți ci de porci vietnamezi, o rasă domestică, ce din cauza dimensiunii și culorii poate fi ușor confundată cu puii de porc mistreț. Cel mai probabil animalele sunt crescute de un târgoviștean în zona de case adiacentă cartierului de blocuri.

Este demn de precizat că lângă Târgoviște, la câțiva km distanță, în localitatea Lucieni, a fost depistat, în luna august, un focar de pestă porcină africană, boala afectând toate speciile de porcine, iar în acest moment  zona Lucieni este sub supraveghere pentru a preveni răspândirea bolii.

Articolul precedentAu scăpar ușor. Trei scandalagii din Găești plasați sub control judiciar
Articolul următorTânăr decedat după ce a căzut de pe ATV.