Suveranul Pontif, Papa Francisc, a ajuns al București, într-o vizită de trei zile în România. Primul care la întâmpinat, la aeroport, a fost Înaltpresfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal,  ca delegat al Bisericii Ortodoxe Române.

FotoPapa Francisc,aeroport Otopeni, 31 mai 2019 (sursa foto-captură TVR)

Vizita suveranului pontif, Papa Francisc,  are loc la douăzeci de ani de la istorica prezență în România a Papei Ioan Paul al II-lea, „marcând astfel o nouă deschidere în relațiile dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică” după cum precizează vicarul eparhial, al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu.

FotoPapa Francisc,aeroport Otopeni, 31 mai 2019 (sursa foto-captură TVR)

La sosirea în România, la aeroportul Otopeni, Papa Francisc a fot întâmpinat la scara avionului, mai întâi, de reprezentantul BOR,Înaltpresfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și apoi de președintele României Klaus Iohannis.

Papa Francisc, la coborârea din avion,  l-a îmbrățișat pe Mitropolitul Nifon și i-a sărutat engolpionul (foto), un gest care arată aprecierea de care se bucură Biserica Ortodoxă Română, precizează reprezentanții BOR.

Articolul precedentSimpozionul Științific Internaţional despre Teologie și tradiție, la UVT
Articolul următorColiziune auto la Crevedia. O persoană a fost rănită